tisdag, oktober 14, 2008

Litterärt gnäll

Jag gnällde på Trasans blogg över att hon hade skrivit två meningar när hon skulle ha skrivit en. Därför måste jag, för att sona detta gnäll, göra bot och bättring genom att kopiera denna meme från hennes blogg och försöka göra rätt.

* Grab the nearest book.
* Open the book to page 56.
* Find the fifth sentence.
* Post the text of the sentence in your journal along with these instructions.
* Don't dig for your favorite book, the cool book, or the intellectual one: pick the CLOSEST.

You know the drill: kopiera. Gör. Klistra in i blogg.


I mitt fall var det, till min fasa, följande:

Men vi är oroliga för dej när du är ute så sent.


Citatet är från Torbjörn Flygts bok Verkan.

Om man riktigt ska greppa hur illa det är ställt med den här boken slår vi upp sidan 92 och läser den sista meningen på den sidan:

Sen fortsätter formalian, ett schema för en demokrati att fylla i, en arbetsgång att fylla, ett rollspel där ordens fördelning i den utrymda salen är uppgjord och känd, en administrativ operation i allt det som är fyrkantigt och obegripligt om man vill ha häng på den organiserade brottsligheten, ett samhälle som vänder andra kinden till, får en smäll och blottar hakan istället, ständigt nya ytor att exponera, när den enda verkningsfulla metoden vore busets egen, öga för öga, en hårdför polisiär insats med tveksamt legala arbetsmetoder och rättegångar med låga beviskrav, dvs. krigstillstånd, otänkbart naturligtvis, och därför nu alltså en sävlig byråkrati, det enda tänkbara för en civilisation som anfräts av icke-civilisation, naturtillståndet, lika obegripligt som begripligt och angeläget.


Japp, kulturkofteprosa så det visslar om det.

Varför ligger då denna bok framme? Jo, eftersom jag tänkte tvinga på den på en kompis som inte riktigt trodde mig när jag beskrev hur kass boken är. Det borde lära honom.

Jag kan också passa på att ge boken ett betyg, när jag ändå håller på:



Jag önskar att jag hade haft en bra bok närmast... Tycker ni att Verkan av Torbjörn Flygt är bra? Då är ni förtappade. Ve er!

måndag, oktober 13, 2008

Skrik

Jag började en gång för länge sedan rensa upp linjerna i några gamla bilder från Codex-tiden. Det här är en av de bilder som jag blev riktigt nöjd med. Konst, film och humor i en... blandning.



Scream-masken var ju som bekant baserad på den gamla Munch-tavlan, så... Ve er!

söndag, oktober 12, 2008

Ferdinand

En dag för länge sedan, i det soliga Spanien...



2003 befann vi oss på den spanska solkusten i ungefär en månad. En av dessa veckor hälsade Molle & Roger på. En annan av veckorna hälsade Frodo (eller Frippe som han kallas i serien) på. Detta är en nästan sann händelse. Poängställningarna kan ha skilt sig något, men på det hela taget var det så här det gick till.

Jag är en fruktansvärt dålig förlorare, och en ganska dålig vinnare därtill. Fast jag hotar aldrig med att sluta spela spelet om jag förlorar. I så fall skulle jag inte ha några spel kvar att spela. Jag tror att det senaste spel jag vann (om man inte räknar TP (skryt)) var Shadows over Camelot. Ibland finns det en förrädare i spelet, och då blir uppgiften att sänka de andra spelarna. Det är dock inte säkert att det finns någon förrädare. Det slumpas ut varje gång. Jag blev förrädaren. Jag sänkte alla. De kom inte på det förrän näst sista draget. Vet inte om det egentligen är något att vara stolt över. Kanske är jag bara förtappad? Ve er!

torsdag, oktober 09, 2008

Se vad jag hittade!

Jag rotade i gamla mappar på datorn och letade efter opublicerade eller uppiffade saker som jag hade för mig låg nånstans. Och det var precis vad jag hittade. Bland annat hittade jag gamla strippar som förblivit opublicerade, dolda eller på annat sätt försvunnit.

Eventuellt kan denna seriestripp ha varit publicerad i tidningen Codex näst sista eller sista nummer, men vad jag vet så var det inte många av våra läsare som faktiskt fick tidningen i sin hand. Det kan tillåmed vara så att tidningen bara kom ut som en PDF i låg kvalitet, på grund av orsak. Hursomhelst; här kommer den:



Killen i näst sista rutan var på den tiden Codex chefredaktör. I vanliga fall avbildades han som ett litet troll med horn, trots att han är en mycket trevlig kille. Tidningens AD avbildades som en orch. Han (orchen) blev sedan AD för Widescreen, en post som jag sedan tog över efter att han flyttade söderut till ett jobb som faktiskt gav betalt. Orchen kom sedemera tillbaka till den riktiga världen (läs Göteborg). Trollet flyttade norrut, och huserar där ännu.

Jag hittade också massor med annat gottis som jag kommer att publicera här efterhand. Det är seriestrippar, skämtteckningar, bilder och annat. Jag ska dessutom försöka att varva det hela med nyare material.

Jag vet att jag fordom har uppdaterat lite sällan, men det ska bli ändring på det. Ve er!

onsdag, oktober 08, 2008

Han gick sig ut en afton

Ibland händer det att jag sätter mig ner och testar olika metoder att nå resultat i Photoshop. Sedan jag skaffade mig min ritplatta (en Wacom Intous 2, A5) har jag lyckats få ur mig en del bilder. Vissa av dem bra, andra riktigt usla.

Vilken sort detta är låter jag er avgöra helt på egen hand.



Bilden heter "Elvis is leaving the building". Något med den där knixen han gör med benet sade Elvis till mig.

I övrigt har jag till slut lyckats ta körkort. Ve er!