fredag, februari 20, 2009

En tidig morgon i norr...

Vi hade varit på bröllop hela natten, inte helt på det klara med taxisituationen i obygden. Brudparet erbjöd oss att sova i deras stuga, men finkänsliga som vi är, ville vi inte vara ivägen för bröllopsnatten... Vad göra?

Lösningen blev att vi spännde fast vår äldste (då ende) son i bärselen som vi hade med oss och gick från festplatsen till pensionatet där vi bodde. Det var en sträcka på minst en mil. Kanske mer. Tid tog det i alla fall.

Bäst som vi närmade oss pensionatet steg solen upp över skogen, och man kunde se älvdansen som strök genom naturen. Det var vacker, det var fint, det var ett minne som jag trots mina då ömmande fötter insåg att jag inte skulle vilja ha varit utan. Därför lyfte jag kameran och knäppte en bild.


Monstret lade jag till nyligen. Det är roligt att rita monster. Det kommer mera. Ve er!

BloggRegistret.se

tisdag, februari 17, 2009

Underliga saker hända i Amsterdam ...

... men det hör nog till ovanligheterna att de saker som människor ser fastnar på bild.



Kanske inte skulle ha ätit de där "specialkakorna" trots allt... Ve mig!

BloggRegistret.se

lördag, februari 14, 2009

Jag får ingen ordning

på min lineart. Jag verkar inte kunna lära mig få pejl på pennrörelserna på Wacom-plattan, när det gäller de "svarta" linjerna.



Jag vill kunna göra lineart som Elin (Orchidpussy (se länk till vänster)). Träning, träning, träning. Ve mig.

BloggRegistret.se

onsdag, februari 11, 2009

Laga mat



Vad kallas en vegetarisk variant av Flygande Jacob? Eftersom namnet inte har något med kycklingen att göra, så bör det således heta Vegetarisk flygande Jacob, men det är så tråkigt att jag inte vet vad. Därför kallar vi den för Vingklippt Jacob. Här kommer receptet:

Vingklippt Jacob

4 Quornfiléer
2 bananer
1,5 dl grädde
1,5 dl chilisås
Örtkryddor
Jordnötter
Fejkon*

Börja med att sätta ugnen på 225 grader. Celsius. Massa mer om du råkar ha en Kelvin-graderad spis.

Bryn Quornfiléerna och hysta ner dem i en smord ungssäker form av lämplig storlek. En bra riktlinje torde vara att filéerna ungefär täcker botten.

Skiva bananerna och hysta skivorna över quornfiléerna. Det är bra om även bananerna landar i formen.

Fläng över örtkryddorna över kyckling och banan. Fega inte med kryddorna, för då blir det bara mesigt.

Vispa grädden, och rör därefter ihop grädden och chilisåsen. Bred chiligrädden över quornfiléer och bananer.

Hysta in formen i ugnen och låt stå i ca. 20 minuter.

Under tiden steker du fejkon* och kokar ris.

Servera rätten med jordnötter och fejkon* i skålar, så att envar kan ta efter behov. Riset kan också vara bra till.

------------
* Fejkon heter egentligen "Istället för Bacon" och är en slags gummiliknande skiva av okänt ursprung, som smakar som bacon. Funkar utmärkt för vegetarianer. Fejkon hade varit ett mycket bättre namn. Kan klippas i bitar för bättre effekt.

Kursiv text innebär ett tillägg som jag gjort eftersom jag glömde det i första vändan. Kom ihåg: Alltid kryddor!!!

Det var mitt inpass som kock. Ve er.

BloggRegistret.se

måndag, februari 02, 2009

Mitt stora, svullna ...

... ego krävde svar på en fråga. Vad händer om man SMS:ar 118 800 och frågar "Vem är Blaren?". Nu vet jag. Och egot är därvid mindre, och alls icke svullet.

"Vi tror att Blaren är en bildskön, ljushyad man med blida ögon, långt hår och välvårdat skägg. Ungefär som Ola Salo. Blaren är en charmig man i sina bästa år."

Aja... jag har ju skägg i alla fall.