onsdag, februari 11, 2009

Laga mat



Vad kallas en vegetarisk variant av Flygande Jacob? Eftersom namnet inte har något med kycklingen att göra, så bör det således heta Vegetarisk flygande Jacob, men det är så tråkigt att jag inte vet vad. Därför kallar vi den för Vingklippt Jacob. Här kommer receptet:

Vingklippt Jacob

4 Quornfiléer
2 bananer
1,5 dl grädde
1,5 dl chilisås
Örtkryddor
Jordnötter
Fejkon*

Börja med att sätta ugnen på 225 grader. Celsius. Massa mer om du råkar ha en Kelvin-graderad spis.

Bryn Quornfiléerna och hysta ner dem i en smord ungssäker form av lämplig storlek. En bra riktlinje torde vara att filéerna ungefär täcker botten.

Skiva bananerna och hysta skivorna över quornfiléerna. Det är bra om även bananerna landar i formen.

Fläng över örtkryddorna över kyckling och banan. Fega inte med kryddorna, för då blir det bara mesigt.

Vispa grädden, och rör därefter ihop grädden och chilisåsen. Bred chiligrädden över quornfiléer och bananer.

Hysta in formen i ugnen och låt stå i ca. 20 minuter.

Under tiden steker du fejkon* och kokar ris.

Servera rätten med jordnötter och fejkon* i skålar, så att envar kan ta efter behov. Riset kan också vara bra till.

------------
* Fejkon heter egentligen "Istället för Bacon" och är en slags gummiliknande skiva av okänt ursprung, som smakar som bacon. Funkar utmärkt för vegetarianer. Fejkon hade varit ett mycket bättre namn. Kan klippas i bitar för bättre effekt.

Kursiv text innebär ett tillägg som jag gjort eftersom jag glömde det i första vändan. Kom ihåg: Alltid kryddor!!!

Det var mitt inpass som kock. Ve er.

BloggRegistret.se

Inga kommentarer: