torsdag, december 15, 2005

Ska det vara så svårt?

Det händer ibland att jag sitter vakt. Inget ont i detta, det är bra pengar och jag har en trevlig chef. Men ibland undrar man. Under den senaste uthyrningen lyckades en människa magiskt låsa in sig på toaletten. Anledningen till att magi måste vara involverad är att det är ungefär världens enklaste låsmekanism det handlar om.

Nyckeln (som jag var tvungen att använda för att få ut människan) fungerar helt enkelt så att den lyfter upp en hasp mot den fjäder som håller haspen på plats, och mekaniskt greppar tag i låskolven och drar den åt sidan. Busenkelt. Inga tillhållare, inga cylindrar, inget svårt.

Man låser dörren ifråga genom att lyfta en liten knopp som sitter längst ut till höger, håller den uppe och drar den åt höger. Extremt lätt och de facto samma rörelse man måste göra för att låsa dörren, fast tvärt om. Således pratar vi här om en människa som kan göra en rörelse, men sedan misslyckas med att begripa hur man gör den åt andra hållet. Herregud.

Eftersom vi pratar low-tech-lås på toalettdörren har företaget för vilka jag jobbar valt en extremt enkel metod för att hindra folk från att öppna dörren utifrån. Två skruvar spärrar nyckelhålet. Således var det inga problem att skruva ur skruvarna, öppna låset med nyckeln och släppa ut den måttligt begåvade människan från sitt temporära fängelse. Ibland undrar man om hon inte skulle fått sitta av straffet för dumhet där inne ett tag.

På tal om dumma människor. När ska ni lära er att hon inte heter Heather Brooke, utan Heather Harmon?

Vet ni vem jag talar om är ni lika förtappade som jag. Ve er.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vet inte vem du pratar om. Antar att det betyder att jag är räddad från eternal damnation?

Det är väl bra att sitta vakt på ett ställe där puckona låser in sig själva. Självsanering.

Blaren sa...

Jag kan fixa fram länkar...