lördag, januari 14, 2006

They really did it!

Jag vet inte varför ämnet intresserar mig så mycket, men likväl dyker jag med jämna mellanrum ner på forum och webbsidor som avhandlar "historiens största konspration". Och vi talar inte om Illuminati (trots att jag inte kan begripa varför folk tycker att det spelet är roligt) eller Prieure de Sion. Nej, jag talar givetvis om månlandningarna.

Det finns alltså de som på fullaste allvar hävdar att USA inte landade på månen, och att Apollo 11 - Apollo 17 skulle vara en ren bluff, iscensatt någonstans i Nevada-öknen. Tjenare. Om man till exempel läser på den här sidan så finns det en massa "bevis" för att månlandningarna var fejkade.

Sammanfattningen skulle vara något i stil med följande:
NASA har en jättebudget. De fejkar ett antal månlandningar och skickar ut filmer och bilder från månen. Dessutom har de hämtat ett antal kilo grus och stenar från månen. Tyvärr är allt fejk. Bevisen finns att se. NASAs fejker kan lätt upptäckas av vem som helst. Se här vilken bluff.

Det konstiga i det hela är att det bara är underutbildade amerikaner, självlärda vetenskapsmän och människor med en IQ som motsvarar en blöt tvättsvamps som lanserar dessa teorier. Riktiga fysiker och vetenskapsmän har alla blivit lurade. Än underligare är att alla som hävdar att månlandningen är en bluff alltid försöker sälja något. En bok, en film eller vad fan som helst. Kanske är det som är den verkliga bluffen?

Om du själv tror att det är bluff så kommer här två länkar som är mycket läsvärda.

Redzero's Moonhoax
Phil Plait's Bad Astronomy

Läs och begrunda. Men framför allt: TÄNK!

Ni som fortfarande tror att det är fejk... Ta ett snack med Goatse.

Om ni vet vad det är så är ni lika förtappade som jag. Ve er!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag gillar din lilla förtappningstrend! Jag känner en kille som till synes är högfungerande: bra jobb, lägenhet, vänner osv. Men han tillhör skaran som tror att månresan är bluff. Lite svårt att ta hans åsikter på allvar alla gånger...

Kul med uppdatering!

Blaren sa...

Jag ska försöka att uppdatera oftare... och du kan ju skicka min blogadress till honom ...

Olle Wobbla sa...

Faktum är att hela månen är en bluff!

Blaren sa...

Tyvärr finns inte Samfundet för geografisk revisionism kvar, men de hävdade att Grönland inte fanns... :-)

Anonym sa...

Håller på att läsa Val McDermids "Ett fjärran eko" nu. Rekommenderar den starkt ifall du inte läst den. HAR du läst den så får du inte avslöja slutet. ;)