tisdag, november 21, 2006

Bowmore regerar!

Jag har plötsligt insett att Morrisons Bowmore är världens bästa destilleri. Eller att de i alla fall vet hur man tar hand om sina kunder och får dem att vilja köpa mer Bowmore. Vi tar det från början...

Jag köpte mig en flaska Bowmore Darkest. Men efter ett par öppningar av flaskan upptäckte jag att korken höll på att spricka upp. Vred man den medsols medan man tog upp den ur flaskan sprack den på ett högst oroväckande sätt och dumpade små korkfragment ner i flaskan. Motsols var det inga problem. Jag tänkte att "det är nog ingen fara, motsols ska jag nog komma ihåg". Men det gjorde jag inte. Här om veckan tänkte jag ta mig en god whisky och vred som vanligt, så som man plägar göra, korken medsols och upptäckte att sprickan var kvar. No surprises there.

Det var då jag fick den genialiska idén att maila till Bowmore och se om de kunde fixa en ny kork till mig. Det var ett normallt, och föga gnälligt brev där jag beskrev problemet. Jag skickade iväg det, och glömde bort det.

En och en halv vecka senare, på en höft, får jag en postavi där det står att jag ska hämta ett ”stort brev” på det lokala så kallade postkontoret. Ingen aning om vad det skulle kunna vara (minns att jag hade glömt bort mitt lilla Bowmore-brev) gick jag dit och hämtade ut brevet. Som inte var ett brev, utan snarare ett paket. Ett paket i flaskstorlek. Men det var för lätt för att vara en flarra whisky...

Nyfiken som få traskade jag hem och öppnade paketet. Och vad finner jag där i? Minsann, högst upp, inlindad i bubbelplast (bara det en bonus) ligger en sprillans ny Bowmore-kork, helt fri från defekter. Under ligger ett rör innehållande ett Bowmore Two Glass Gift Pack, alltså ett par mycket fina whiskyglas med Bowmores logga tryckta på. Detta hade jag inte väntat mig över huvud taget, och hade i sanningen namn varit helt och hållet nöjd med den nya korken. Men Bowmore tog det där extra steget, och skickade med något som gav mig ett ofantligt mervärde. Bra jobbat där, Bowmore! Det är sådant som gör att jag vill fortsätta köpa er utmärkta whisky!

Om ni inte gillar whisky så är ni förtappade, och kommer att brinna i helvetet. Ve er!

Inga kommentarer: