tisdag, mars 24, 2009

Ska han komma tillbaka?

En av de första "längre" serierna jag gjorde i vuxen ålder var Ananasmannen. Han skapades på en föreläsning i... Datorteknik, tror jag... Frodo kanske kan rätta mig på den fronten. Hursomhelst vände sig sagda Frodo om (han satt på raden framför mig) och sade ett ord. "Ananasmannen". Jag minns inte längre varför detta sades, eller vad vi hade pratat om innan. Troligtvis om superhjältar eller serier eller något annat.

När föreläsningen var klar ungefär 1,5 timme senare var första sidan klar. Det blev sedan en hel bunt sidor till. Plus en jäkla massa manus som ännu inte är tecknade.

På det hela taget är Ananasmannen en sorts icke-humoristisk drift med superhjältegenren. Med humor i.


Och allt vore väl bra med det, om det inte vore för att denna karaktär pockar på uppmärksamhet. Jag vill berätta mer om honom, och framför allt vill jag berätta de gamla historierna igen, med bättre bilder och bättre layout. Ursprungligen skapades han på en A4-sida som jag klämde in 4 rader bilder i, med 3-5 bilder på varje rad. Jag vill berätta det igen, på ett annat sätt.

Så om jag på något sätt har en kreativ pipeline i mig ligger Ananasmannen alltid där. Ibland ger jag mig på att han blockerar röret. Men kanske ska jag ge mig in med ett städteam och gräva ut honom. Kanske kommer Ananasmannen tillbaka. Ve er!

BloggRegistret.se

2 kommentarer:

Olle Wobbla sa...

Jag förstår inte varför du envisas använda utländska låneord när det finns adekvata inhemska vokabulära disponibler.

Blaren sa...

Jag tycker att "kreativ rörledning" låter så illa...